Līgo 2023

Kad pienāca Līgo diena, bijām entuziasma un prieka pilni. Šie senie latviešu svētki mūsu draudzīgajam klubam vienmēr ir bijuši īpaši, un mēs ar nepacietību gaidījām, kad varēsim kopā izklaidēties.
Šīs burvīgās dienas rītā mēs sākām gatavoties svētkiem. Katrs no mums bija atbildīgs par savu daļu - daži nodarbojās ar svētku vietas iekārtošanu, citi gatavoja gardus nacionālos latviešu ēdienus, bet kāds cits gatavoja viesiem dažādus konkursus un spēles.
Kad ieradās draugi un paziņas, mēs viņus sagaidījām ar prieku. Dzīvespriecīgi smaidi, apskāvieni un trokšņaini smiekli – tā sākās mūsu svētki.
Kad saule sāka riet zem apvāršņa, mēs svinīgi devāmies pie ugunskura. Sapulcējās ap milzīgu ugunskuru, mēs visi kopā to iededzinājām. Tās liesma radīja omulīgu un siltu atmosfēru, un mēs sākām dejot ap ugunskuru, jautrā latviešu tautasdziesmu mūzikas pavadībā. Viesus no dažādām valstīm priecēja svētku atmosfēra un latviskās tradīcijas. Iepazīstinājām ar Līgo īpatnībām - dejām ap ugunskuru, ziedu un zāļu vainagu mīšanu, kā arī jautriem konkursiem.Iemācījām ciemiņiem dejot latviešu tautas dejas tautas mūzikas skaņās, un visi jautri piedalījās, pat ja kādam uzreiz neizdevās. Kopā smējāmies, uzmundrinājām viens otru un radījām siltu un draudzīgu atmosfēru.
Nākamajā dienā bija laiks sacensībām. Sadalījāmies komandās un sacentāmies dažādās spēlēs. Bija jautras veiklības, atjautības un spēka sacensības. Taču galvenais tajās nebija uzvara, bet gan līdzdalība un jautrība.
Pēc sacensībām bija laiks doties makšķerēt. Galu galā Līgo svētki ir ne tikai jautrības laiks, bet arī iespēja baudīt dabu un pavadīt laiku brīvā dabā. Apbruņojāmies ar makšķerēm, laivām un devāmies uz Lielupi. Makšķerēšana bija interesanta, un savus spēkus izmēģināja pat tie, kuri nekad agrāk nebija makšķerējuši.
Kad saule sāka riet zem horizonta, mēs atgriezāmies pie ugunskura. Ir pienācis laiks apbalvošanas ceremonijai. Taču arī tie, kuri neieguva balvas, priecājās par draugiem un smaidīja, atsaucoties uz aplausiem.
Vakars turpinājās ar omulīgām sarunām, ģitāras dziesmām un aizdedzes dejām. Uguns mirdzēja ar spožu liesmiņu, un naksnīgās debesis bija nokaisītas ar zvaigznēm, it kā gribētos iekļauties mūsu jautrībā. Mēs sākām dziedāt dažādas dziesmas dažādās valodās. Viesi dalījās ar savām nacionālajām melodijām, veidojot īstu muzikālu kaleidoskopu.
Šis Līgo ir kļuvis īpašs, pateicoties mūsu lieliskajiem viesiem no dažādām valstīm. Mēs uzzinājām daudz jauna par otra kultūru, dalījāmies priekā un radījām neaizmirstamas atmiņas. Līgo festivāls parādīja, ka cilvēki, pulcējoties kopā, apvienojot savas tradīcijas un sirdis, rada unikālu burvību, ko nevar aizmirst. Mēs pavadījām laiku draugu kompānijā, piedzīvojot patiesu prieku un laimi. Šie svētki mūsu sirdīs atstāja spilgtas atmiņas, kuras atcerēsimies un smiesimies vēl daudzus gadus. Brīvdienas, kas pavadītas tik brīnišķīgā kompānijā, vienmēr paliek atmiņā uz visiem laikiem!